Naar buiten uitje

Wandelen, varen en schilderen in de mix!

Naar buiten is gezond. En gezellig met collega’s. Lekker aan de wandel, varen in een sloep, goed om je heen kijken en dan met al die inspiratie: een koe schilderen. Tenslotte aan de BBQ.

De Pollepleats zorgt dat alles tot in de puntjes georganiseerd is, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van een dagje prachtig Zuidwest Friesland.

Onder het genot van een kopje koffie of thee krijgen jullie een korte uitleg van het arrangement. Hierna start de wandeling van 6,5 km. Over eeuwenoude zeedijkjes loop je via Blauwhuis naar Greonterp, dwars door de weilanden, op zoek naar het gerestaureerde spinnenkop molentje ´Doris Mooltsje´.

Bij het molentje liggen de fluistersloepen klaar. Je vaart zelf over de verschillende meren en poelen naar de Pollepleats. Soms is het wel even zoeken, want de rietkragen zijn hoog! Eenmaal aangekomen op de Pollepleats wacht een verkoelend drankje op het terras.

Op het terras – of in de serre – staat kunstenares Bertina Tilma klaar met de schildersezels. Je gaat een stoere koe op canvasdoek schilderen. Bertina helpt je goed op weg. En indien gewenst, kan er een collage worden gemaakt, waarbij jullie gezamenlijk aan één schilderij werken.

Einde van de middag is het tijd voor de uitgebreide BBQ van de ambachtelijke slager: spare ribs, een mootje zalm, biefstukje, stokbrood, frietjes en heerlijke salades staan klaar, dus onbeperkt genieten voor iedereen!

Met gekoelde drankjes wordt rondgegaan. Er wordt gezellig geborreld, gegeten en nagepraat. Een ontspannen sfeertje in het weidse landschap, niets of niemand kan je storen. Dit zouden jullie vaker moeten doen!

Na al dat lekkers sluiten we af met welverdiende salade van vers fruit, misschien nog een kopje koffie of thee? Tenslotte gaat iedereen tevreden huiswaarts met blosjes op de wangen en koe onder de arm.