Sport & spel

Kies een mooie middag en rij op je dooie gemakje naar de Pollepleats. Alleen al de weg erheen is al een belevenis. Over eeuwenoude dijkjes die de mensen in vroegere tijden tegen de Middelzee beschermden.


 

Eenmaal aangekomen bij de Pollepleats worden jullie welkom geheten met een kopje koffie of thee en een heerlijke Friese traktatie; Oranjekoek van Bakker Popma uit Blauwhuis. Voor de kinderen is er natuurlijk limonade. Bij mooi weer zitten we op het terras, en anders in de lichte serre. Beide keren heb je een prachtig uitzicht op het weidse landschap en de rietkragen van het meer.

Als de koffie genuttigd is, starten we met de spelletjes. Jong en oud kan doen waar ´ie zin in heeft, deelname is niet verplicht, maar wel leuk!

Er is ruime keuze namelijk:
– jeu de boules
– boerengolf
– polsstok springen
– tafelvoetbal
– tafeltennis
– voetbal schieten op puntenbord
– badminton
– skelter race
– mini-sjoelen
– dammen
– kaarten
– darts
– boter, kaas en eieren op groot krijtbord
– varen in de elektrosloepen
Ook kun je (oude) foto’s of films uit je privé collectie tonen op het grote LCD screen. In overleg kunnen we als extra een uitgebreid assortiment Hollandse spellen voor binnen voor jullie inhuren, ideaal bij minder goed weer.


 

Desgewenst kunnen jullie een rondje varen in onze elektrosloepen. Hierin kunnen ongeveer 10 personen per boot plaatsnemen. Zwemvesten zijn uiteraard aanwezig.

Ondertussen is de bar steeds geopend voor een verfrissend drankje.

Rond het avonduur starten we met de koffietafel. Iedereen geniet van lekkere broodjes, hartig en zoet beleg, huisgemaakte soep en salades.

Daarna sluiten we af met koffie of thee. Zo gaat iedereen uiteindelijk met warme herinneringen weer naar huis…

 

Klik hier en neem een tour!