Verliefden & Verloofden

Trouwen op een magische plek aan het water

Trouwplannen? Gefeliciteerd! Feestlocatie de Pollepleats is hét decor voor de mooiste dag van je leven.

En ben je al 50 jaar verliefd? Ook dat is reden voor een feest op deze schitterende locatie…!

Officiële trouwlocatie

Je kunt de Pollepleats ook inzetten als trouwlocatie voor de huwelijksvoltrekking. Dit kan zowel binnen als buiten. Trouwen aan het water… wie droomt daar nu niet van? Voordeel is dat je geen aparte locatie hoeft af te huren voor de ceremonie. En dat gasten niet extra hoeven reizen.

In geval van slecht weer, hebben we binnen voldoende ruimte, zodat de ceremonie nooit ‘in het water valt’. Als je op de Pollepleats getrouwd wilt worden door een BABS van onze gemeente Súdwest Fryslân, dien je het Aanvraagformulier eenmalige trouwlocatie 2018-2019 formulier in te vullen.

Daghuur Pollepleats    (13.00 tot 01.00 uur)

Maandag tot en met donderdag € 1.750,- per dag april t/m oktober
€ 1.250,- per dag nov. t/m maart
Vrijdag tot en met zondag € 2.250,- per dag april t/m oktober
€ 1.750,- per dag nov. t/m maart

 
Alle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW, maar exclusief de verplichte kosten voor eindschoonmaak.
Je hebt met je gezelschap privé de beschikking over de bar, living, serre, dansvloer, keuken en het terras met het gehele erf rondom de Pollepleats inclusief de fluisterboten (april t/m oktober), de wellness (oktober t/m april) en ruime parkeerplaats. Je kunt maximaal 200 feestgasten uitnodigen.

De suite en kamers zijn aanvullend bij te boeken tegen de volgende tarieven:

Tweepersoonskamer € 95,00 per kamer per nacht
Driepersoonskamer € 115,00 per kamer per nacht
Vierpersoonskamer € 135,00 per kamer per nacht
Vijfpersoonskamer € 155,00 per kamer per nacht
Zespersoonskamer € 175,00 per kamer per nacht
Groepskamer voor 14 personen € 310,00 per kamer per nacht
Alle kamers samen € 2.110,00 per nacht
Suite voor 2 personen € 250,00 per nacht vrijdag en zaterdag april t/m oktober
€ 200,00 per nacht vrijdag en zaterdag november t/m maart
€ 150,00 per nacht zondag t/m donderdag gehele jaar

 
De overnachtingen worden aangeboden exclusief optioneel ontbijt en toeristenbelasting á € 1,25 p.p.p.n. De tarieven zijn inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, Rituals shampoo en douchegel.
Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet, en een schitterend uitzicht!

Kerkjes in de omgeving

Trouwen op een bijzondere plek, vlakbij de Pollepleats? Ga dan zeker eens kijken bij:

Kerkje Sandfirden: met onze elektro sloepjes vaar je in een uur met je gasten naar dit fraai gerestaureerde kerkje. Dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

Kerkje Westhem: een prachtig historisch kerkje uit de 14e eeuw op zeer korte afstand van de Pollepleats. Ook dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

– Tsjerke Oudega: kies je voor een kerkelijke inzegening en nodig je hiervoor veel gasten uit? Kies dan voor de ruime kerk van Oudega, binnen een half uur vaar je hier heen vanaf de Pollepleats.

Broerekerk Bolsward: dit is ongetwijfeld de meest fotogenieke kerk in de omgeving van de Pollepleats; een ruïne met glazen dak. Heel geliefd onder bruidsparen als (slecht weer) fotolocatie.

St. Vituskerk Blauwhuis: bruidsparen die hun huwelijk willen laten inzegenen door de pastoor, kunnen kiezen voor deze prachtige Roomse kerk van architect Pierre Cuypers.

Leveranciers

Je kunt je ceremonie of feestzaal perfect laten stylen door onze stylisten. Daarnaast een compleet pakket aan veldbloemen bestellen.

Houd je je ceremonie buiten? Hier kun je witte wedding chairs en een geluidsset reserveren.

Ook kunnen jullie zelf kiezen wie jullie huwelijk onvergetelijk mag maken. Want naast een BABS van de gemeente kunnen jullie ook kiezen voor de zekerheid van een prachtige, persoonlijke ceremonie door een zelfstandig trouwambtenaar.

Heb je al aan vervoer voor je huwelijksgasten gedacht? 

Ook een smakelijke bruidstaart of sweet table is snel geregeld bij de Pollepleats. Extra leuk is een ijskar voor je gasten.

Klik hier als je speciaal servies of meubilair voor je huwelijksdiner wilt huren.

En voor de catering van het diner, borrelhapjes of midnight snack werken we samen met verschillende cateraars uit de buurt. Ook een goed verzorgd ontbijt kunnen we op verzoek voor je verzorgen.

Een DJ of band die voor perfecte achtergrondmuziek of een bruisend dansfeest zorgen? Wij hebben de contacten! Alleen discolampen inhuren kan ook! 

Klik hier en neem een tour!