Vervoer

De Pollepleats is een bijzondere plek. Daar wil je ook op een bijzondere manier naar toe reizen.

De smalle oprijlaan en spoorbrug zorgen ervoor dat niet ieder vervoermiddel de Pollepleats kan bereiken, maar onderstaande vervoerders kun je gerust inhuren. 


Simmermoarn

Hou je van varen? Dan zit je gebakken in Friesland! Wil je zeker weten dat je vaartochtje niet in het water valt? Huur dan de grote praam Simmermoarn in voor een comfortabele vaartocht.

Op deze grote boot kunnen maar liefst 50 personen plaatsnemen. De praam beschikt over een waterdichte buiskap en tafels in het midden waar je taart, hapjes en drankjes op kunt plaatsen. En daarom is ook een toilet aanwezig.

In overleg met de Simmermoarn kun je mooiste dag-arrangementen in de Zuidwesthoek van Friesland samenstellen. Combineer varen met fietsen, museumbezoek, solextocht of Pitch en Putt voor een onvergetelijke dag.

Simmermoarn betekent ‘zomerochtend’ in he Fries, en wij kunnen je verzekeren: de zomerochtenden zijn schitterend op de Friese meren!

De Simmermoarn is een van de weinig grote boten die naar de Pollepleats kan varen. Dit komt omdat de meeste boten niet onder de spoorburg bij Oudega door kunnen varen. Maar met de Simmermoarn zit je goed. 

Tarief  is afhankelijk van dag, tijdsduur en vaarroute.
Neem contact op met de Simmermoarn