Hemelvaartsdag: Lûd & Lânskip

Beleef een culturele middag midden in de natuur

Sorry, de tickets zijn al uitverkocht!
Stuur een email naar info@pollepleats.nl om in de toekomst informatie te ontvangen over andere evenementen op de Pollepleats. 

Culturele Hemelvaartsmiddag

Op Hemelvaartsdag – donderdag 25 mei 2017 – is er op de Pollepleats een speciale middag vol cultuur, natuur en muziek.

In samenwerking met de Gerben Rypma Stifting, gids John Weel van It Fryske Gea, Lyske Jacobi en Betsie Kool van IVN, Jan Reus Art, Hendrik de Boer Music en SoprAnna Hoekstra presenteren we deze middag een mooi gevarieerd programma.

Zintuigen prikkelen

Al lopend door het weidse landschap ontdek je de stem van de natuur. Vogels fluiten, reeën verplaatsen zich in hun territorium. Het water van de Reidmar kabbelt langs de rietkraag. Je voelt de wervelende wind door je haren en de geur van vers gemaaid gras herinnert je aan die ene lentedag.

Geniet intens van het geluid (lûd) en het landschap (lânskip) om je heen, een unieke invulling van je vrije donderdagmiddag.!

Lûd en Lânskip vindt plaats in natuurgebied De Blauhuster Puollen rondom de Pollepleats en is kleinschalig van opzet. 

 

Hoe ziet het programma er uit?

 

– 14.00 uur
– 14.30 uur
– 15.00 uur
– 15.30 uur
Filmvertoning ‘Lûd fan Fryslân’ in de boardroom, hierna vertelt kunstenaar Jan Reus over de schilderijen die hij maakte naar aanleiding van de fascinerende natuurgeluiden. 
(30 minuten)
– 14.30 uur
– 15.00 uur
– 15.30 uur
– 16.00 uur
Natuurgidsen John Weel (Fryske Gea), Betsie Kool en Lyske Jacobi (IVN) nemen je mee op wandeltocht door agrarisch natuurgebied ‘De Blauwhuster Puollen’, onderweg vertellen ze over de vogels en andere dieren die er wonen.
(60 minuten)
– 15.30 uur
– 16.00 uur
– 16.30 uur
– 17.00 uur
Op It Fliet liggen de fluistersloepen te wachten. Tijdens de vaartocht terug naar de Pollepleats kun je genieten van de stilte op het water. Al snel komen de pure klanken van Hendrik de Boer (euphonium) en Anna Hoekstra (sopraan saxofoon) je tegemoet. Vanaf een vlot in de Reidmar spelen ze over het water.
(30 minuten)
hierna Nazit met zicht op wuivende rietkragen en groene weiden. Tijd voor een kopje koffie met gebak (€) of een gezellige borrel met bittergarnituur (€) op het terras van de Pollepleats. In de boerderij is een leestafel met werk van Gerben Rypma aanwezig.
Om 16.30 uur en 17.30 uur speelt het saxofoonkwartet van Fanfare Blauwhuis achtergrondmuziek ter afsluiting van deze sfeervolle middag.

Tickets & Voorwaarden

  • Er zijn GEEN tickets meer verkrijgbaar, ook niet aan de deur.
  • Ben je net te laat met opgeven? Graag verwijzen wij naar de Joo Wandeltocht, op zaterdag 27 mei. Ook een wandeltocht door de natuur, met bootje varen en muziek (5, 10 of 15 km).  

 

  • Je bent slim als je goed schoeisel en een winddicht jack meeneemt.
  • De wandeltocht is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
  • Het programma is niet geschikt voor (kleine) kinderen en huisdieren. 
  • Bij slecht weer kunnen wij besluiten het programma aan te passen of zelfs te verplaatsen naar een andere datum. 
  • Hapjes en drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar op de locatie.