De mooiste trouwlocatie van Friesland

Bruiloft

Hebben jullie trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! De Pollepleats vormt hét decor voor de mooiste dag van je leven. 

Op deze officiële trouwlocatie aan het water kun je de gehele dag doorbrengen. Van het ja-woord tot een grandioos feest en van een smaakvol diner tot een overnachting met de hele familie. 

En de Pollepleats is uitgeroepen door TopTrouwLocaties tot populairste trouwlocatie van Friesland in 2023 én 2024!

 

 

Officiële trouwlocatie

Je kunt de Pollepleats ook inzetten als officiële trouwlocatie voor de huwelijksvoltrekking. Het ja-woord geven kan hier zowel binnen als buiten. Trouwen aan het water… wie droomt daar nu niet van? Voordeel is dat je geen aparte locatie hoeft af te huren voor de ceremonie en dat gasten niet extra hoeven reizen.

In geval van slecht weer, hebben we binnen voldoende ruimte, zodat je ceremonie nooit in het water valt. Als je op de Pollepleats getrouwd wilt worden door een BABS van onze gemeente Súdwest Fryslân, dien je het Aanvraagformulier eenmalige trouwlocatie formulier in te vullen.

Naast een BABS (bijzonder ambtenaar burgerlijke stand) van de gemeente kunnen jullie ook kiezen voor de persoonlijke aanpak van een zelfstandig trouwambtenaar. 

Kerkjes in de omgeving

Trouwen op een bijzondere plek, vlakbij de Pollepleats? Ga dan zeker eens kijken bij:

– Kerkje Westhem: een prachtig historisch kerkje uit de 14e eeuw op slecht 1 km. afstand van de Pollepleats. Ook dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

– Kerkje Sandfirden: met de elektro sloepjes vaar je in een uur met je gasten naar dit fraai gerestaureerde kerkje. Dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

Ankertsjerke Oudega: kies je voor een kerkelijke inzegening en nodig je hiervoor veel gasten uit? Kies dan voor de ruime kerk van Oudega, binnen een half uur vaar je hier heen vanaf de Pollepleats.

– Broerekerk Bolsward: dit is ongetwijfeld de meest fotogenieke kerk in de omgeving van de Pollepleats; een ruïne met glazen dak. Heel geliefd onder bruidsparen als (slecht weer) fotolocatie.

– St. Vituskerk Blauwhuis: bruidsparen die hun huwelijk willen laten inzegenen door de pastoor, kunnen kiezen voor deze prachtige Roomse kerk van architect Pierre Cuypers.

Leveranciers

Bij de Pollepleats kun je je bruiloft helemaal DIY (do it youself) organiseren. 

Maar je kunt ook gebruikmaken van de ervaren leveranciers van de Pollepleats, dan weet je zeker dat alles goed zal verlopen! 

Huur bijvoorbeeld een betrouwbare weddingplanner of professioneel ceremoniemeester in. En laat je bruiloft perfect stylen door onze vaste styliste. Ga je zelf aan de slag met stylen? Bij onze bloemist kun je compleet pakket aan veldbloemen bestellen. En vergeet niet witte wedding chairs te huren voor je ceremonie.

Ook aan de inwendige mens moet gedacht worden op de grote dag: een prachtige bruidstaart of sweet table is snel geregeld. Eventueel met verse koffie van de mobiele espressobar. 

Voor de catering van het bruiloftsdiner kun je denken aan een informele BBQ foodtruck of juist een luxe seated dinner. We werken samen met verschillende cateraars uit de buurt, die ook je borrelhappen en midnight snack kunnen verzorgen.

En zoeken jullie een DJ die voor een bruisend dansfeest kan zorgen? Klik hier voor onze leveranciers.

Beschikbaarheid en contact

Neem contact met ons op!

Ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op!