Elektrische boot huren

Lijkt het jou wel wat? Zonder herrie, stank of ander gedoe de Friese meren verkennen? Huur dan een fluisterboot bij De Pollepleats en je zult genieten van de rust en van het varen door een prachtige omgeving.

Fluister vaarroutes

Rondom de Pollepleats zijn prachtige vaarroutes te vinden, sommigen zelfs ‘electric-only’! Vanuit Westhem kun je in twee richtingen varen:

1. Naar de Oudegaaster Brekken, en vanaf daar door naar Workum of de watersportdorpen Heeg en Gaastmeer.

2. Over de nieuwe Reidmarroute richting de Elfstedenstadjes IJlst of Bolsward.

3. Doe eens de vaarroute met de app over oorlogsverhalen die zich rondom Oudega hebben afgespeeld.

Bootverhuur in Friesland

De sloepen zijn te huur tussen april en oktober. Je kunt enkele dagen voor vertrek reserveren. Tijdstip van vertrek en terugkomst zijn in overleg met de Pollepleats te bepalen. Bij zuinig varen kan een volle accu ongeveer 6 uren mee. Onderweg zijn er ook oplaadpunten te vinden. Zwemvesten, zwemtrap en parasol zijn te leen bij de Pollepleats.  

Varen zonder vaarbewijs

De boten zijn ruim bemeten en geschikt voor maximaal 8 personen per boot. Maar ook met z’n tweetjes is het perfect varen in zo’n sloep. Ze passen precies onder de betonnen duikers door. Er zijn 4 boten te huur bij de Pollepleats. Varen in zo’n boot is gemakkelijk en bovendien milieuvriendelijk! Je hoeft geen vaarbewijs te bezitten. 

Tarieven

De kosten bedragen
April t/m juni: € 130,00 per boot per dag
Juli en augustus € 140,00 per boot per dag
September en oktober € 130,00 per boot per dag

De hond mag mee, er wordt wel € 10,00 extra schoonmaakkosten in rekening gebracht

Je kunt bellen (0515 – 57 93 42) of mailen (info@pollepleats.nl) om te reserveren. Je kunt contactloos tevoren per bank betalen of bij ons pinnen in de receptie. 

Milieuvriendelijk varen

Als je voorbij tuft, blijven de vogels gewoon op hun nest zitten, de koeien grazen onverstoorbaar verder langs de waterkant en de mensen op de terrasjes zullen je alleen voorbij ZIEN komen. Het is trouwens rustig op het wateren rondom de Pollepleats.