Vaarroute met Oorlogsverhalen

Breng oorlogsverhalen tot leven

Kom dit voorjaar naar Zuidwest Friesland om 76 jaar vrijheid te vieren. Huur een bootje bij de Pollepleats, maak een mooie vaarroute over de Oudegaaster Brekken en luister onderweg naar verhalen die zich hier 76 jaar geleden afspeelden. Hoe de mensen destijds streden voor onze vrijheid. 

Vaarroute

De vaarroute met oorlogsverhalen is ongeveer 10 kilometer lang. 

In Westhem huur je een bootje. Je vaart naar het volgende dorp Oudega (ongeveer 30 minuten) en daar start de route die ongeveer 2 uren duurt.

Halverwege de route kun je bijvoorbeeld een pauzestop maken op een onbewoond eilandje in de Oudegaaster Brekken, bij het kerkje van Sandfirden (daar staat een picknickbank), of in het dorpje Oudega waar restaurantjes zijn waar je een ijsje of snack kunt afhalen. 

Hierna vaar je terug naar Westhem. Al met al ben je zo een halve dag ‘onder de pannen’.  

Download de MeAR Fryslân app

Als je de vaarroute rondom Oudega gaat varen, kun je eerst thuis de MeAR Fryslân app downloaden in de Appstore of bij Google Playstore. Ga daarna op zoek naar de ‘Far dy Frij ‘ route in Oudega (Aldegea).

Met behulp van de app kun je op acht aangegeven punten onderweg de verhalen beluisteren en bekijken op je smartphone. Augmented reality fragmenten maken de route extra bijzonder. 

Speuren

Onderweg zijn er op 8 punten, verschillende opdrachten te doen om letters te verzamelen. Hiervoor moet je ook een paar keer van de boot afstappen. Deze letters vormen samen een woord.

Kun jij de opdrachten tot een goed einde brengen en het woord ontcijferen? 

Bel of mail ons om te vragen of er een sloepje beschikbaar is op de dag van jouw keuze.