Lûd & Lânskip – At the Watergate

In 2017 zijn we begonnen met het evenement ‘Lûd & Lânskip’ op Hemelvaartsdag.  Dit jaar is er weer volop activiteit op de Pollepleats op donderdag 10 mei 2018!

Iedereen mag gratis komen kijken. Muzikanten uit heel Europa én lokaal talent zal deze middag van 13.00-18.00 uur optreden. Bovendien is er in het land rondom de pleats een demonstratie van kaatsclubs.

Dit jaar sluiten wij aan bij het Culturele Haadstêd programma ‘At the Watergate‘: het European Youth Music Festival. De Pollepleats is samen met het kerkje van Sânfurd, één van de met 49 binnen- en buitenpodia in Sneek en omgeving. 

Het programma op de Pollepleats:

13.00 uur iedereen welkom op de Pollepleats voor een drankje en hapje (tegen betaling), neem een kijkje bij de kaatsdemonstraties 

14.00 uur optreden jeugdkorpsen Koperkabaal uit Blauwhuis & Notenkrakers uit Oudega (11 muzikanten)

15.00 uur optreden Jove Cor i ensemble Lluro uit Spanje (28 muzikanten)

16.00 uur optreden Ensemble Buditeli Assenovtsi orchestra uit Bulgarije (45 muzikanten)

17.00 uur optreden Cookies Slagwerk-ensemble uit Duitsland (12 muzikanten)

18.00 uur einde programma Pollepleats.

Als het weer meewerkt, zullen de optredens buiten in het landschap plaatsvinden. Bij slecht weer hebben we natuurlijk een mooie binnenlocatie tot onze beschikking. 

Daarnaast zijn er deze middag demonstraties van de kaatsverenigingen Yn’t Napke – Oudega SWF en De Seare Hân (Wolsum). Iedereen die het leuk vindt, kan even meedoen. Op deze manier kan ook de jeugd uit heel Europa kennismaken met deze Fryske sport.
 

Wanneer: donderdag 10 mei 2018
Hoe laat: 13.00-18.00 uur
Locatie: Pollepleats 
Entree: gratis  

In de ochtend is er een programma met muziek en Frysk damjen in en rondom het kerkje van Sânfurd, zie www.sanfurd.nl