Nieuws

Open dagen 2018-2019

Voor iedereen die vrijblijvend wil rondkijken in onze verbouwde boerderij, zijn er weer een aantal open dagen georganiseerd.

Bruidsparen die de Pollepleats hebben geboekt, kunnen dan met hun familie en vrienden uitgebreid de Pollepleats bekijken en plannen maken voor de grote dag!

Wij zijn aanwezig om jullie vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. In november en december laten we jullie zien hoe mooi de Pollepleats is in wintersfeer! Ook de wellness is deze dag ook geopend. 

De open dag in april komt in het teken van het voorjaar te staan. Je kunt over ons buitenterrein struinen en een stukje met de bootjes varen! 

Op de volgende data ben je van harte welkom:

  1. Op zondagmiddag 11 november – van 14.00-17.00 uur in wintersfeer! 
  2. Op zondagmiddag 23 december – van 14.00-17.00 uur in de kerstvakantie!
  3. Op zondagmiddag 28 april 2019 – van 14.00-17.00 uur in voorjaarssfeer! 

Wij zorgen voor koffie en thee voor de volwassenen en ranja voor de kinderen. De entree is gratis.

Ga deze dag ook kijken bij het kerkje van Westhem of Sandfirden!

LET OP: Helaas kunnen wij niet mee doen aan de open dagen van de Toptrouwlocaties Route! Die vinden plaats op 23 september, 25 november en 26 januari….

 

Lûd & Lânskip – At the Watergate

In 2017 zijn we begonnen met het evenement ‘Lûd & Lânskip’ op Hemelvaartsdag.  Dit jaar is er weer volop activiteit op de Pollepleats op donderdag 10 mei 2018!

Iedereen mag gratis komen kijken. Muzikanten uit heel Europa én lokaal talent zal deze middag van 13.00-18.00 uur optreden. Bovendien is er in het land rondom de pleats een demonstratie van kaatsclubs.

Dit jaar sluiten wij aan bij het Culturele Haadstêd programma ‘At the Watergate‘: het European Youth Music Festival. De Pollepleats is samen met het kerkje van Sânfurd, één van de met 49 binnen- en buitenpodia in Sneek en omgeving. 

Het programma op de Pollepleats:

13.00 uur iedereen welkom op de Pollepleats voor een drankje en hapje (tegen betaling), neem een kijkje bij de kaatsdemonstraties 

14.00 uur optreden jeugdkorpsen Koperkabaal uit Blauwhuis & Notenkrakers uit Oudega (11 muzikanten)

15.00 uur optreden Jove Cor i ensemble Lluro uit Spanje (28 muzikanten)

16.00 uur optreden Ensemble Buditeli Assenovtsi orchestra uit Bulgarije (45 muzikanten)

17.00 uur optreden Cookies Slagwerk-ensemble uit Duitsland (12 muzikanten)

18.00 uur einde programma Pollepleats.

Als het weer meewerkt, zullen de optredens buiten in het landschap plaatsvinden. Bij slecht weer hebben we natuurlijk een mooie binnenlocatie tot onze beschikking. 

Daarnaast zijn er deze middag demonstraties van de kaatsverenigingen Yn’t Napke – Oudega SWF en De Seare Hân (Wolsum). Iedereen die het leuk vindt, kan even meedoen. Op deze manier kan ook de jeugd uit heel Europa kennismaken met deze Fryske sport.
 

Wanneer: donderdag 10 mei 2018
Hoe laat: 13.00-18.00 uur
Locatie: Pollepleats 
Entree: gratis  

In de ochtend is er een programma met muziek en Frysk damjen in en rondom het kerkje van Sânfurd, zie www.sanfurd.nl  

Open Top Trouwlocatie

Op zaterdagmiddag 3 februari 2018 is er een open dag op de Pollepleats. Deze open dag is speciaal georganiseerd voor stellen die in het huwelijksbootje stappen.

Trouw je al op de Pollepleats, of zijn jullie je nog aan het oriënteren op een mogelijke trouwlocatie? Je bent van harte welkom! En neem gerust je ceremoniemeesters of familie mee.

We hebben onze leveranciers uitgenodigd op het gebied van catering, styling, taart, verhuur en meer. Ze staan je graag te woord! Ook gaat freelance trouwambtenaar Esther Aalberts tips & trics presenteren over hoe je je huwelijksceremonie extra speciaal kunt maken!

We doen deze dag mee aan de Open Top Trouwlocatie route. Er zijn deze dag meerdere trouwlocaties in heel Nederland geopend voor geïnteresseerden. 

De Pollepleats is open van 11.00-16.00 uur, en de toegang is gratis. Wij bieden iedereen een lekker kopje koffie of thee en voor de kinderen is er ranja. 

Persconferentie Palleteerfabriek Fryslân

Westhem – 6 december 2017

Op woensdagochtend 6 december vond op de Pollepleats de persconferentie plaats over een nieuw te realiseren palleteerfabriek in Friesland.

Haalbaarheidsonderzoek
Provinsje Fryslân organiseerde deze bijeenkomst, om de plannen van het bedrijf Biomassa Fryslân te presenteren. Biomassa Fryslân doet samen met de Provinsje een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw te bouwen fabriek in Heerenveen, waar houtafval van Friese bedrijven en gemeenten kan worden verwerkt tot houtpellets van goede kwaliteit.

Pollepleats als voorbeeld 
Omdat de Pollepleats beschikt over een grote houtpalletkachel, waarmee de gehele boerderij wordt verwarmd, was dit dé ideale locatie voor deze bijeenkomst. De pers nam samen met gedeputeerde Michiel Schrier van de Provinsje en Niek Witteveen van Biomassa Fryslân nog een kijkje in de kelder van de Pollepleats, waar de pelletkachel volop in bedrijf was. 

Circulaire economie rond
De Pollepleats zou het geweldig vinden om houtpellets van Friese bodem te kunnen stoken, en is zeker voorstander van dit plan!

Lees ook het bericht op Omrop Fryslân.

Open dag 17 december 2017

Op zondagmiddag 17 december 2017 opent de Pollepleats haar deuren voor toekomstige bruidsparen en hun families en vrienden.

(De open dag van 10 december gaat niet door vanwege code oranje, er is wel iemand van ons aanwezig om gasten op te vangen die toch willen komen)!

Iedereen is welkom om de Pollepleats –  in winterstyle – van binnen te bekijken. Neem een kijkje in de nieuwe wellness, wandel rond over de steigers aan het meer, bewonder de bruidssuite, neem een drankje in de sfeervolle botanische serre en stel je vragen aan de medewerkers van de Pollepleats. 

Een kopje koffie of thee wordt aangeboden door de locatie, voor de kinderen is er limonade. Als je je kinderen meeneemt, kunnen zij zich buiten vermaken op de skelters, met fierljeppen, boerengolf en voetbal.

Aanvang: 14.00 uur
Einde: 17.00 uur
Entree: gratis 

Geen open dag op 24 september!

Beste bruidsparen,

Let op: komende zondag 24 september doet de Pollepleats NIET mee aan de Open Top Trouw Locatie Route….

Wij hebben gasten in huis, dus je kunt helaas niet langskomen.

Op zondagmiddag 10 december houden we een open dag, jullie zijn van harte welkom! Schrijf deze datum vast in je agenda….

En wil je eerder komen kijken? Maak dan een afspraak! Mail info@pollepleats.nl of bel 0515-579342.

Op de toekomst voorbereid met unieke energieopslag

Deze maand is een groots energieopslagsysteem in gebruik genomen bij meeting- en partylocatie Pollepleats in Zuidwest Friesland; een uniek project in de provincie Friesland!

De voormalige boerderij die nu 6 jaar dient als luxe feest- en vergaderlocatie maakte al een aantal jaren gebruik van zonne-energie. De 180 aanwezige zonnepanelen zijn goed voor een vermogen van 34 kWp.

Nu de boerderij onlangs is uitgebreid met een wellness, bleek de huidige net-aansluiting niet voldoende. Traditioneel gezien zou hier dan een verhoging van de net-aansluiting moeten plaatsvinden, maar – gezien de afgelegen locatie van de boerderij – brengt dit een redelijke kostenpost met zich mee.

De eigenaar van de Pollepleats kijkt liever naar de toekomst en vind opslag van de eigen opgewekte zonnestroom de beste oplossing. Op deze manier is de Pollepleats bijna 100% energie neutraal geworden!

Op de Pollepleats wordt ‘s avonds tijdens evenementen de meeste energie verbruikt, dus is het logisch om de zonnestroom van overdag dan aan te wenden. Nu kan de zonne-energie van overdag worden opgeslagen in de maar liefst 80 accu’s, om op een ander moment weer te worden gebruikt!

Op de locatie in Westhem is een opslagsysteem geplaatst met een capaciteit van 0,4 MWh door MG Energy Systems B.V. uit Leeuwarden. In samenwerking met DRS installatie techniek is complete integratie tot stand gekomen. Met deze installatie loopt de Pollepleats vooruit op de nabije toekomst waarbij energieopslag een grote rol gaat spelen in de duurzame energietransitie. Ook wordt er gedacht om nog uit te breiden met laadpalen voor elektrische auto’s.
 
Technische feiten:

Batterij type                                         : Lithium-Ion NMC
Leverancier                                         : MG Energy Systems B.V.
Systeem spanning                               : 48 VDC
Batterij capaciteit                                : 0,4 MWh
Omvormer vermogen                        : 45 kVA
Zonne-energie vermogen                 : 34 kWp
Systeemapplicatie                               : Peak-shaving and self-consumption

Zie ook op de website van MG Energy Systems.

Hemelvaart: Lûd & Lânskip

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017, is er op de Pollepleats een speciale dag vol cultuur, natuur en muziek.

In samenwerking met de Gerben Rypma Stifting, gidsen van it Fryske Gea en IVN, Jan Reus Art, Hendrik de Boer Music en Anna Hoekstra wordt er gewerkt aan een mooi gevarieerd programma.

Geef je snel op voor deze bijzondere donderdagmiddag!

Open dag 30 april 2017

Wil jij graag eens even ongestoord rondkijken in de Pollepleats boerderij, rondwandelen op het prachtige erf van de Pollepleats, testvaren in de huwelijksbootjes, proeven van hapjes, ruiken aan bloemen, mooie muziek horen, ideeën opdoen en een bruidsmodeshow bekijken…?

Kom dan a.s. zondagmiddag 30 april naar de Pollepleats!

Ook zullen we deze dag onze nieuwe Italiaanse zeilsloep uit Genua presenteren.
Deze is uitgerust met elektromotor en kan gehuurd worden voor speciale gelegenheden.

Geopend van 13.00-17.00
Iedereen is welkom, entree is gratis 
Een kopje koffie, thee of limonade voor alle gasten*

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws of klik hier.

* voor andere dranken en bijvoorbeeld broodjes vragen we een vergoeding

 

Programma:

13.00 uur  bruidsmodeshow
13.15 uur aanvang workshop in de boardroom
13.30 uur vertrek boot naar kerkje Sânfurd
14.00 uur  aanvang bruidsmodeshow
14.15 uur aanvang workshop in de boardroom
14.30 uur vertrek boot naar kerkje Sânfurd
15.00 uur aanvang bruidsmodeshow
15.15 uur aanvang workshop in de boardroom
15.30 uur vertrek boot naar kerkje Sânfurd
16.00 uur aanvang bruidsmodeshow
16.15 uur aanvang workshop in de boardroom
17.00 uur einde van de open dag

 

 

Wintervakantie in het Hoge Noorden

Het gevoel van Scandinavië in Friesland…

De winter is bij uitstek de periode om tijd voor elkaar te maken. Een vijftal Friese groepsaccommodaties speelt hierop in door in de komende wintermaanden extra uit te pakken met een sfeervolle presentatie van hun accommodaties, een warme ontvangst en een winters activiteitenaanbod.

 

Eerder dit jaar was in een column van Aaf Brandt Corstius in de Volkskrant al te lezen dat voor veel vrouwen van rond de 30-40, Zweden het beloofde land is. Nu is het vervelende dat een autorit naar Stockholm al snel 15 uren duurt… Om in de behoefde te voorzien van mensen die steeds meer op zoek zijn naar pure belevenissen op een veilige plek, bedachten de Friese groepsaccommodaties dat het goed zou zijn om Friesland naar voren te schuiven als ultieme destinatie voor een heerlijk winterweekend. ‘Wat ons betreft bouwen wij onze locatie vanaf nu iedere winter om in Scandinavische sferen, gasten hebben dan extra behoefte aan warmte en gezelligheid’ aldus Wiepkje Hoekstra van de populaire trouwlocatie Pollepleats in Westhem.

 

Ondanks de rust en ruimte in Friesland, die echt Scandinavisch aandoet, zal men zich er niet snel vervelen. Denk hierbij aan de buitenlucht inademen in een houtgestookte hottub, ganzen spotten tijdens een poldertocht met gids, sleeën in het glooiende Nationale Landschap Zuidwest Fryslân, samen hout hakken en afsluiten met een berenburg proeverij of sterren kijken tijdens een STAR party onder de duistere Friese hemel? Rondom de Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 worden er – vanwege de beperkte lichtvervuiling in het Noorden – veel activiteiten in het duister georganiseerd onder de naam ´Feel the Night´. De aanwezigheid van twee splinternieuwe ijshallen in Friesland, zorgen er bovendien voor dat er altijd geschaatst kan worden!

 

In de met schapenvellen, houten bankjes, wollen dekens en lantaarns aangeklede accommodaties wacht naderhand een warme haard en staan ouderwetse spelletjes klaar. Dit geeft een Scandinavische, warme sfeer aan de groepshuizen in de koude wintermaanden.

 

De prijzen zijn in dit seizoen een stuk lager dan in de zomermaanden. Reden te meer om juist in de winter te kiezen voor een warm weekend in Friesland. ‘Wij wijzen onze zomergasten nu al op de mogelijkheden die wij hier straks bieden en zij zijn dan aangenaam verrast’ vertelt Mieke Klessens van De Weijde Blick, die in Warns smaakvol ingerichte vakantiehuizen verhuurt.

 

Mensen die graag buiten de gebaande paden gaan, zijn van november t/m maart dus van harte welkom in het Hoge Noorden met hun familie, vrienden of collega’s.

 

Zie www.friesland.nl/winter voor meer informatie!
Of kijk op www.pollepleats.nl/winter ….

 

Betrokken groepsaccommodaties:
* De Turfhoeke, It Goarrefean 101, Gorredijk, www.deturfhoeke.nl; 0513 464 540
* De Zonneroos, Voetpad 63, Munnekeburen, www.zonneroos.nl; 0561 480 878
* De Weyde Blick, ’t Sou 29, Warns, www.deweydeblick.nl; 0514 681428
* Pean, Pean 1, Nes, www.pean-groepsaccommodatie.nl; 0566 631 392
* Pollepleats, De Kat 20, Westhem, www.pollepleats.nl; 0515 579 342

Brand in de Pollepleats

In de Pollepleats in Westhem is zaterdagavond 8 oktober 2016 rond half 9 ’s avonds brand uitgebroken. De brand was door kortsluiting ontstaan in de schoorsteen en sloeg over in het plafond en dak.
 
Na het afgaan van de brandmeldinstallatie hadden de aanwezige gasten in het pand snel de brandweer gealarmeerd. De gasten zijn die avond elders ondergebracht.
 
De brand heeft in een klein deel van het pand (de living en kamer 7), voor veel schade gezorgd. In andere delen van het pand is er last van roet en een rookgeur.
 
Eigenaars en personeel van de Pollepleats zijn flink geschrokken, maar uiteindelijk is het bij een kleine brand gebleven en wordt er met man en macht gewerkt om alles zo snel mogelijk weer netjes te maken.

Koeien kieken in de Pollepleats

Bertina Tilma exposeert nu met haar prachtige koeien in de Pollepleats! Kijk ook eens op haar website; daar kun je de leukste schilderijen en kadootjes kopen.

En gisteren heeft ROC Friese Poort zelf geschilderd bij ons in de serre, onder leiding van Bertina Tilma maakten zij de mooiste kunstwerken.

Het resultaat mocht er zijn!

Wil je ook zo’n schilderworkshop reserveren? Mail of bel dan naar de Pollepleats, of vul ons contact formulier in!

koeien bertina 2 koeien bertina koeien schilderen workshop bertina tilma in de serre koeien schilderen workshop bertina tilma

Zondag 17 mei Kulturele Middei

Zondag 17 mei zal de Pollepleats het toneel zijn van de Kulturele Middei, georganiseerd door de Gerben Rypma Stifting.

De middag zal gevuld worden met dichtwerken van Abe de Vries en Indianen verhalen van Jelle Kaspersma. Daarnaast zijn er Braziliaanske bossa nova’s en samba’s van Evelien Storm en haar gitarist Joost van der Beek te beluisteren.

Na het Midsimmernacht openluchtconcert vorig jaar, belooft ook dit weer een prachtige middag te worden.

Schilder en dichter Gerben Rypma woonde en werkte vroeger in het gebied rondom de Pollepleats. Een bijzonder inspirerende plek!

Kijk op de website Gerben Rypma Stifting voor meer informatie over het programma.

Opgeven kan via gerbenrypma@home.nl of tel. 0515 57 9476 / 0515 54 2352. De entree bedraagt € 10,00. Contant te betalen op 17 mei, en neemt u ook wat kleingeld mee voor een drankje in de pauze.

evelien storm

Verjaardagsfeest mevrouw De Jong

Op zondag 22 februari werd het verjaardagsfeest van mevrouw De Jong gehouden. Er waren 50 genodigden die op deze dag naar de Pollepleats kwamen voor een gezellig samenzijn van 11.00-15.00 uur.

Voor de kinderen waren er tafeltennis, tafelvoetbal, tekenborden en knutselspullen klaargezet op de dansvloer.

Cateraar Onder de Luifel verzorgde een uitgebreid Scandinavisch buffet als lunch. De gasten hadden zelf gezorgd voor Scandinavische vlaggetjes als tafeldecoratie.

Reactie van de gasten:

Wij hebben heerlijk nagenoten van ons feest in de Pollepleats en de reacties van onze gasten: wat een prachtige locatie! Hoe hebben jullie dit zo gevonden.

De sfeer was ongedwongen en ontspannen, mede ook door jullie op- en inzet. En het buffet was prima. Bij een volgende keer zou ik mogelijk wel aangegeven hebben om iets meer te doen aan puur vis, nu was het meestal verwerkt in de diverse gerechten. Maar dat is een persoonlijke smaak.

Met een hartelijke groet en tot ziens,
Anke en Haye

Bedrijfsuitje: Lekker naar buiten!

Verschillende bedrijven en instellingen in Friesland krijgen de komende week een brief van ons met daarin een speciale USB stick waarop een presentatie van de Pollepleats staat.

Wij nodigen alle teams, afdelingen en boards van harte uit voor een inspirerend voorjaarsuitje bij de Pollepleats! 

Ons nieuwste arrangement heet ‘Lekker naar buiten‘ en bestaat uit wandelen, sloepvaren, stoere koeien schilderen met Bertina Tilma en een heerlijke BBQ op het terras. En dat allemaal in het prachtige waterrijke gebied rondom de Pollepleats.


Krijgt u het voorjaar al in de bol?

 

Daarnaast hebben we nog legio andere mogelijkheden, zoals:
kaatsen
fierljep poldertocht
SUP-pen of andere watersporten
– kookworkshops
– creatieve workshops

Reserveert u vóór 10 april een bedrijfsuitje, dan ontvangt u gratis Oranjekoek van Bakker Popma bij ontvangst!

Prik hier snel een datum voor uw uitje.

Acryl_schilderij_koe_blauw_spatel_Atelier_bertina_tilma Rondje Pollepleats

 

Weiland-kaatsen met Cornelis Terpstra


Pollepleats gaat de samenwerking met topkaatser 
Cornelis Terpstra aan.

Terpstra werd in 2002 Koning van de roemruchte PC en ook mocht hij het Klavertje Vier* op zijn naam bijschrijven.

Sinds kort richt deze kaatsheld zich op het geven van sportieve clinics mét bovenslag aan diverse gezelschappen, van jong tot oud. Kaatsen staat bekend als een typisch Fryske balsport, maar is ook zeker een aanrader voor gasten van buiten de provincie.

Een perfecte aanvulling op het aanbod van de Pollepleats. De Pollepleats beschikt over een prachtig weiland waar de outdoor activiteiten kunnen plaatsvinden. Bovendien wil de Pollepleats haar gasten graag kennis laten maken met het échte Friesland door aantrekkelijke activiteiten te bieden zoals fierljeppen, zeilen, suppen en nu ook kaatsen!

Tijdens de clinic maak je kennis met de verschillende facetten van het kaatsen waaronder het wedstrijdverloop, serveren en retourneren van de kaatsbal. Het karakter van de clinic kan worden afgestemd op 3T’s (techniek, tactiek en teambuilding), op competitie of gewoon op ongeremd plezier. De duur en de intensiteit van de activiteit is in overleg in te vullen.

Ideaal als onderdeel van een bedrijfsuitje, teambuilding, of om iedereen even wakker te schudden na een lange vergadering!

Op de Pollepleats maken we de dag (of meerdaagse) compleet met een heerlijk lunchbuffet in de serre, een gezellige barbecue op het terras of een borrel in de bar.

Cornelis levert op verzoek bovendien een passende handschoen of handgemaakte kaatsbal. Hiervoor kruipt hij zelf achter de naaimachine, want wie de handschoen past…

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid, mogelijkheden en tarieven.

* Winnaar van de vier belangrijkste kaatswedstrijden PC, Bondspartij, Jong Nederland en de Freulepartij, deze prijs is slechts 12x uitgereikt sinds haar ontstaan.   

Meer informatie:
www.cornelisterpstra.nl

kaatsen met Cornelis

Pollepleats suite op Great Small Hotels

Onlangs werden wij benaderd door de redactie van Great Small Hotels. Dit is een website die zich richt op kleinschalige, luxe gastenverblijven over de hele wereld. Ze noemen het ‘boutique hotels of the world’.

De vrijstaande suite van de Pollepleats is zo prachtig en uniek gelegen en ingericht, dat zij in aanmerking kwam voor vermelding op deze website. Zie hier! Meer over de Pollepleats suite vindt je op www.bijzonderovernachteninfriesland.nl

Blader gerust eens door het aanbod op de website van Great Small Hotels, je zult versteld staan van de meest prachtige locaties die je voorbij ziet komen in Azie, Afrika, Amerika, het Pacifisch gebied én Europa….!

great small hotels website

 

 

Personeelsweekend Citigate First Financial

Ons jaarlijkse personeelsweekend vond plaats in de Pollepleats. Een lang weekend weg met alle werknemers in een prachtige accommodatie waar alles mogelijk is: het bouwen van een mooi feestje, een pubquiz, een kookworkshop en een heerlijk diner verzorgd door Aligoté Catering.

Maar ook buiten het huis superleuke activiteiten gedaan. Bedankt voor alle goede tips voor het invullen van onze tweedaagse in Friesland. We komen zeker terug!

Lucrezia Costa – Citigate First Financial

Citigate deco 3

Citigate deco 2

Lucrezia verzorgde zelf de decoratie, met bloemen, planten en banken van De Haas Bloemen & Verhuur uit IJlst (0515 531 205). De catering werd verzorgd door Matthijs de Korver van Aligoté uit Bakhuizen.

Deze referentie staat ook genoemd op de website voor zakelijk toerisme in Friesland.