Vervoer

Op weg naar de Pollepleats

De Pollepleats is een bijzondere plek. Daar wil je ook op een bijzondere manier naar toe reizen.

De smalle oprijlaan en spoorbrug zorgen ervoor dat grote boten en bussen de Pollepleats kan bereiken, maar onderstaand schip kun je gerust inhuren. 

Simmermoarn

Hou je van varen? Dan zit je goed in Friesland! Wil je zeker weten dat je vaartochtje niet in het water valt? Huur dan de grote praam Simmermoarn in voor een comfortabele vaartocht.

Op deze grote boot kunnen maar liefst 50 personen plaatsnemen. De praam beschikt over een waterdichte buiskap en tafels in het midden waar je taart, hapjes en drankjes op kunt plaatsen. En daarom is ook een toilet aanwezig.

In overleg met de Simmermoarn kun je mooiste dag-arrangementen in de Zuidwesthoek van Friesland samenstellen. Combineer varen met fietsen, museumbezoek, solextocht of Pitch en Putt voor een onvergetelijke dag.

Simmermoarn betekent ‘zomerochtend’ in het Fries, en wij kunnen je verzekeren: de zomerochtenden zijn schitterend op de Friese meren!

De Simmermoarn is een van de weinig grote boten die van de Pollepleats naar het kerkje Sandfirden en Oudega kan varen. Dit komt omdat de meeste boten niet onder de spoorburg door kunnen varen. Maar met de Simmermoarn zit je goed. 

Tarief  vanaf € 500,- voor een boottocht.
Afhankelijk van dag, tijdsduur en vaarroute.

Neem contact op met de Simmermoarn.

Italiaanse sloep

Een bijzondere gelegenheid? De Pollepleats verhuurt een prachtige houten sloep uit Genua! De boot was van origine een zeilsloep, maar is nu voorzien van een elektromotor.

De sloep is helemaal opgeknapt en voorzien van een stille elektrische motor waardoor deze boot heel goed dienst kan doen als bijvoorbeeld trouwvervoer.

Deze bijzondere sloep wordt alleen verhuurd met schipper. De schipper zal je op afgesproken plaats en tijdstip halen en na ongeveer 2 uren varen weer afzetten op de gewenste plek. Met deze sloep kan je bijvoorbeeld perfect naar de kerk in Sandfirden of Westhem varen. 

In de sloep kunnen ongeveer 12 mensen plaatsnemen. Dus bruidspaar; neem gerust je belangrijkste gasten mee in deze prachtige houten sloep.

Maar je hoeft natuurlijk niet persé te trouwen om deze sloep te huren. Rondom de Pollepleats zijn vele prachtige vaarroutes te vinden, sommigen zelfs ‘electric-only’! Als je voorbij tuft blijven vogels op hun nest gewoon zitten, koeien grazen onverstoorbaar door langs de waterkant en de mensen op de terrasjes zullen je alleen voorbij ZIEN komen.  

Huur € 125,- voor ongeveer 2 uren varen (inclusief schipper).
Te huur tussen april en oktober bij de Pollepleats.