Wintervakantie in het Hoge Noorden

Het gevoel van Scandinavië in Friesland…

De winter is bij uitstek de periode om tijd voor elkaar te maken. Een vijftal Friese groepsaccommodaties speelt hierop in door in de komende wintermaanden extra uit te pakken met een sfeervolle presentatie van hun accommodaties, een warme ontvangst en een winters activiteitenaanbod.

 

Eerder dit jaar was in een column van Aaf Brandt Corstius in de Volkskrant al te lezen dat voor veel vrouwen van rond de 30-40, Zweden het beloofde land is. Nu is het vervelende dat een autorit naar Stockholm al snel 15 uren duurt… Om in de behoefde te voorzien van mensen die steeds meer op zoek zijn naar pure belevenissen op een veilige plek, bedachten de Friese groepsaccommodaties dat het goed zou zijn om Friesland naar voren te schuiven als ultieme destinatie voor een heerlijk winterweekend. ‘Wat ons betreft bouwen wij onze locatie vanaf nu iedere winter om in Scandinavische sferen, gasten hebben dan extra behoefte aan warmte en gezelligheid’ aldus Wiepkje Hoekstra van de populaire trouwlocatie Pollepleats in Westhem.

 

Ondanks de rust en ruimte in Friesland, die echt Scandinavisch aandoet, zal men zich er niet snel vervelen. Denk hierbij aan de buitenlucht inademen in een houtgestookte hottub, ganzen spotten tijdens een poldertocht met gids, sleeën in het glooiende Nationale Landschap Zuidwest Fryslân, samen hout hakken en afsluiten met een berenburg proeverij of sterren kijken tijdens een STAR party onder de duistere Friese hemel? Rondom de Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 worden er – vanwege de beperkte lichtvervuiling in het Noorden – veel activiteiten in het duister georganiseerd onder de naam ´Feel the Night´. De aanwezigheid van twee splinternieuwe ijshallen in Friesland, zorgen er bovendien voor dat er altijd geschaatst kan worden!

 

In de met schapenvellen, houten bankjes, wollen dekens en lantaarns aangeklede accommodaties wacht naderhand een warme haard en staan ouderwetse spelletjes klaar. Dit geeft een Scandinavische, warme sfeer aan de groepshuizen in de koude wintermaanden.

 

De prijzen zijn in dit seizoen een stuk lager dan in de zomermaanden. Reden te meer om juist in de winter te kiezen voor een warm weekend in Friesland. ‘Wij wijzen onze zomergasten nu al op de mogelijkheden die wij hier straks bieden en zij zijn dan aangenaam verrast’ vertelt Mieke Klessens van De Weijde Blick, die in Warns smaakvol ingerichte vakantiehuizen verhuurt.

 

Mensen die graag buiten de gebaande paden gaan, zijn van november t/m maart dus van harte welkom in het Hoge Noorden met hun familie, vrienden of collega’s.

 

Zie www.friesland.nl/winter voor meer informatie!
Of kijk op www.pollepleats.nl/winter ….

 

Betrokken groepsaccommodaties:
* De Turfhoeke, It Goarrefean 101, Gorredijk, www.deturfhoeke.nl; 0513 464 540
* De Zonneroos, Voetpad 63, Munnekeburen, www.zonneroos.nl; 0561 480 878
* De Weyde Blick, ’t Sou 29, Warns, www.deweydeblick.nl; 0514 681428
* Pean, Pean 1, Nes, www.pean-groepsaccommodatie.nl; 0566 631 392
* Pollepleats, De Kat 20, Westhem, www.pollepleats.nl; 0515 579 342