Fierljeppen in Friesland

Fierljeppen poldertocht

Fierljeppen is dé nationale sport van Friesland en een perfecte activiteit voor een teambuidling.

Ga met een gids op poldertocht door de weilanden. Onderweg ga je met de polsstok fierljeppen over de slootjes, iedere keer een uitdaging!

Fierljeppen is het nieuwe wadlopen, dat moét je een keer gedaan hebben met je team of met je PV. Laarzen aan en gaan!

Inhoud

Onder het genot van een kop koffie of thee en een stuk Friese Oranjekoek krijgen jullie eerst een korte introductievideo over het fierljeppen te zien.

Na de uitleg neemt de fierljep gids jullie mee het weiland in. Al lopend wordt er verteld over de geschiedenis van het gebied, de natuur en de dieren die hier leven. Gedurende de energieke poldertocht komen we de sloten tegen die overgestoken moeten worden. In het begin nog makkelijk, maar al snel wordt dit een uitdaging!

Voor de mensen die niet willen of kunnen fierljeppen, is een tochtje in de fluistersloep een uitstekend alternatief.

Na gedane inspanning is het goed rusten; alle ‘helden op stokken’ zijn welkom op het terras van de Pollepleats. Bij minder goed weer zorgen we voor een terrasoverkapping en is de serre uiteraard beschikbaar. Onder de rook van de BBQ wordt er gezellig nagepraat over de hilarische momenten rondom de sloot.

Op de Amerikaanse smoker BBQ wordt op smakelijke wijze vlees en vis bereid. Uiteraard staat er ook voldoende stokbrood met fijne dips én gezonde salades op het buffet.

Neem contact op om een prijsopgaaf te vragen. 

Extra's

Wil je je poldertocht extra speciaal maken? We denken graag met je mee!

Wat leuk is: onderweg een pauze bij de palingrokerij of ijscokar op een mooi plekje in het weiland.

Of een stukje meevaren met een beroepsvisser die alles vertelt over de vangst op paling en snoekbaars op deze Friese binnenwateren? 

Na afloop van het fierljeppen opwarmen in de luxe wellness of een nachtje blijven logeren? Ook dát is mogelijk in de Pollepleats!

Klik hier en neem een tour!

Beschikbaarheid en contact

Neem contact met ons op!

Ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op!