Verken de Friese meren!

Fluisterboten

Pollepleats heeft vier stalen fluisterboten tot haar beschikking voor gasten die op duurzame wijze de Friese meren willen verkennen!

De fluistersloepen zijn beschikbaar van april t/m oktober.

Wil je een los sloepje huren? Als er geen gasten in de boerderij zijn, kan dat ook.

Daarnaast is er een prachtige houten sloep uit Genua – met schipper – te huur als speciaal vervoer bij bijvoorbeeld huwelijken. 

Fluister-vaarroutes in Zuidwest Friesland

Rondom de Pollepleats in Zuidwest Friesland zijn prachtige vaarroutes te vinden, sommigen zelfs ‘electric-only’! Hier mag je alleen met een fluistermotor, kano of SUP varen, om zo optimaal van de natuur te kunnen genieten.

Vanuit Westhem kun je in twee richtingen varen:

1. Naar de Oudegaaster Brekken, en vanaf daar door naar Workum of de watersportdorpen Heeg en Gaastmeer.

2. Over de nieuwe Reidmarroute richting de Elfstedenstadjes IJlst of Bolsward.

Of doe eens de vaarroute met de app over oorlogsverhalen die zich rondom Oudega hebben afgespeeld.

Bootverhuur in Friesland

De sloepen zijn ook los te huur in de periode van april tot en met oktober. In de wintermaanden zijn de wateren rondom de Pollepleats weer rustgebied voor ganzen en andere vogels die hier foerageren. 

Als de boerderij niet verhuurd is, kun je als 'losse gast' ook een boot reserveren. Boeken is alleen mogelijk op last-minute basis (maximaal 2 weken voor aankomst).

Tijdstip van vertrek en terugkomst zijn in overleg met de Pollepleats te bepalen. Bij zuinig varen kan een volle accu ongeveer 6 uren mee. Onderweg zijn er ook oplaadpunten te vinden.

Zwemvesten, zwemtrap en parasol zijn te leen bij de Pollepleats.  

Varen zonder vaarbewijs

De boten zijn ruim bemeten en geschikt voor maximaal 8 personen per elektrosloep. Maar ook met z’n tweetjes is het perfect varen in zo’n sloep, en ook de hond mag mee. 

Varen in zo’n boot is niet moeilijk! Je hoeft geen vaarbewijs te bezitten. Het is bovendien niet zo druk op de wateren rondom de Pollepleats. De fluisterlsloepen van de Pollepleats passen precies onder de betonnen duikers door.

In een fluisterboot varen is bovendien milieuvriendelijk. Als je voorbij tuft, blijven de vogels gewoon op hun nest zitten, de koeien grazen onverstoorbaar verder langs de waterkant en de mensen op de terrasjes zullen je alleen voorbij zien komen.

Huurtarieven

De kosten voor het huren van een electrische boot bedragen:

April, mei, juni € 130,00 per boot per dag
Juli en augustus € 140,00 per boot per dag
September en oktober € 130,00 per boot per dag

 

Je hond mag mee, er wordt dan wel € 10,00 extra schoonmaakkosten in rekening gebracht.

Je kunt bellen 0515 – 57 93 42 of mailen info@pollepleats.nl om te reserveren.

Betaling mag tevoren per bank of pinnen in de receptie van de Pollepleats. 

Italiaanse houten sloep huren

Een bijzondere gelegenheid? De Pollepleats verhuurt een prachtige houten sloep uit Genua! De boot was van origine een zeilsloep, maar is nu voorzien van een elektromotor.

De sloep is helemaal opgeknapt en voorzien van een stille elektrische motor waardoor hij uitstekend dienst kan doen als trouwvervoer of rouwvervoer.

Deze bijzondere sloep wordt alleen verhuurd met schipper. Je kunt er bijvoorbeeld mee naar het kerkje van Sandfirden varen. 

In de sloep kunnen maximaal 12 personen plaatsnemen, dus verras je gasten met een vaartocht in deze prachtige houten sloep! De Italiaanse sloep is te huur tussen april en oktober, informeer naar de beschikbaarheid en tarieven.

Wil je zelf een dagje varen met een fluistersloep, zonder schipper? Kies dan voor een standaard stalen sloep van de Pollepleats. 

Klik hier en neem een tour!

Contactformulier
Ben je enthousiast geworden?

Neem contact met ons op!