Verliefden & Verloofden

Trouwen op een magische plek aan het water

Bekijk onze nieuwe winterbrochure en zomerbrochure

Trouwplannen? Gefeliciteerd! Feestlocatie de Pollepleats is hét decor voor de mooiste dag van je leven. Op deze officiële trouwlocatie kun je de gehele dag doorbrengen. 

En ben je al 50 jaar verliefd? Ook dat is reden voor een feest op deze schitterende locatie…!

Officiële trouwlocatie

Je kunt de Pollepleats ook inzetten als trouwlocatie voor de huwelijksvoltrekking. Dit kan zowel binnen als buiten. Trouwen aan het water… wie droomt daar nu niet van? Voordeel is dat je geen aparte locatie hoeft af te huren voor de ceremonie. En dat gasten niet extra hoeven reizen.

In geval van slecht weer, hebben we binnen voldoende ruimte, zodat de ceremonie nooit ‘in het water valt’. Als je op de Pollepleats getrouwd wilt worden door een BABS van onze gemeente Súdwest Fryslân, dien je het Aanvraagformulier eenmalige trouwlocatie formulier in te vullen.

Naast een bijzonder ambtenaar van de gemeente kunnen jullie ook kiezen voor de persoonlijke aanpak van een zelfstandig trouwambtenaar.

Daghuur Pollepleats    (13.00 tot 01.00 uur)

Zondag tot en met donderdag € 1.975,- per dag april t/m oktober
€ 1.575,- per dag nov. t/m maart
Vrijdag en zaterdag € 2.575,- per dag april t/m oktober
€ 1.975,- per dag nov. t/m maart

 
Alle hierboven genoemde tarieven zijn inclusief BTW, maar exclusief de verplichte kosten voor eindschoonmaak.
Je hebt met je gezelschap privé de beschikking over de bar, living, serre, dansvloer, keuken en het terras met het gehele erf rondom de Pollepleats inclusief de fluisterboten (april t/m oktober), de wellness (oktober t/m april) en ruime parkeerplaats. Je kunt maximaal 200 feestgasten uitnodigen.

De suite en kamers zijn aanvullend bij te boeken tegen de volgende tarieven:

Tweepersoonskamer € 95,00 per kamer per nacht
Driepersoonskamer € 115,00 per kamer per nacht
Vierpersoonskamer € 135,00 per kamer per nacht
Vijfpersoonskamer € 155,00 per kamer per nacht
Zespersoonskamer € 175,00 per kamer per nacht
Groepskamer voor 14 personen € 310,00 per kamer per nacht
Alle kamers samen € 2.110,00 per nacht
Suite voor 2 personen € 250,00 per nacht vrijdag en zaterdag april t/m oktober
€ 200,00 per nacht vrijdag en zaterdag november t/m maart
€ 150,00 per nacht zondag t/m donderdag gehele jaar

 
De overnachtingen worden aangeboden exclusief optioneel ontbijt en toeristenbelasting á € 1,25 p.p.p.n. De tarieven zijn inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, Rituals shampoo en douchegel.
Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet, en een schitterend uitzicht!

Kerkjes in de omgeving

Trouwen op een bijzondere plek, vlakbij de Pollepleats? Ga dan zeker eens kijken bij:

Kerkje Sandfirden: met onze elektro sloepjes vaar je in een uur met je gasten naar dit fraai gerestaureerde kerkje. Dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

Kerkje Westhem: een prachtig historisch kerkje uit de 14e eeuw op zeer korte afstand van de Pollepleats. Ook dit betreft een officiële trouwlocatie van de gemeente Súdwest Fryslân.

– Tsjerke Oudega: kies je voor een kerkelijke inzegening en nodig je hiervoor veel gasten uit? Kies dan voor de ruime kerk van Oudega, binnen een half uur vaar je hier heen vanaf de Pollepleats.

Broerekerk Bolsward: dit is ongetwijfeld de meest fotogenieke kerk in de omgeving van de Pollepleats; een ruïne met glazen dak. Heel geliefd onder bruidsparen als (slecht weer) fotolocatie.

St. Vituskerk Blauwhuis: bruidsparen die hun huwelijk willen laten inzegenen door de pastoor, kunnen kiezen voor deze prachtige Roomse kerk van architect Pierre Cuypers.

Leveranciers

Maak gebruik van de ervaren leveranciers van de Pollepleats! 

Huur een betrouwbare weddingplanner of professioneel ceremoniemeester in. En laat je ceremonie, dinertafel en feestzaal perfect stylen door onze vaste styliste

Ga je zelf aan de slag met stylen? Bij onze bloemist kun je compleet pakket aan veldbloemen bestellen. En vergeet niet witte wedding chairs te huren voor je ceremonie.

Ook aan de inwendige mens moet gedacht worden op de grote dag: een prachtige bruidstaart of sweet table is snel geregeld bij de Pollepleats.

Jullie gasten op een originele manier ontvangen met heerlijke verse koffie van een espressobar? El Cafetín staat voor ze klaar!

Voor de catering van het bruiloftsdiner kun je denken aan een BBQ smoker of pizza foodtruck, een informeel buffet of juist een seated dinner. We werken samen met verschillende cateraars uit de buurt, die ook je borrelhapjes of midnight snack kunnen verzorgen.

En indien gewenst, zet de Pollepleats ’s ochtends een goed verzorgd ontbijt voor jullie klaar. 

Zoeken jullie een DJ of band die voor perfecte achtergrondmuziek of een bruisend dansfeest kan zorgen? Wij hebben zo onze contacten! 

En regel tenslotte ook je bruidsmake-up en bruidskapsel in de buurt van de Pollepleats en speciaal vervoer voor de huwelijksgasten.  

Klik hier en neem een tour!