Italiaanse bruiloft

La dolce vita in Fryslân!

Voor een heuse Toscaanse bruiloft hoef je niet persé met al je gasten naar Italië af te reizen. Wist je dat ‘la dolce vita’ op de Pollepleats ook heel goed tot zijn recht komt? De boerderij is ten eerste gelegen aan de meest Italiaanse (kronkelende!) weggetjes van het Noorden.


 

Eenmaal aangekomen, vaar je met bijvoorbeeld een klassieke Italiaanse zeilsloep naar het kerkje van Sandfirden (optioneel). De gasten volgen in de elektrosloepen van de Pollepleats. Na de ceremonie toost je samen op veel geluk met een heerlijke fles Prosecco, welke door de bruidegom op spectaculaire wijze met het sabreerzwaard is geopend. De zomerse fruit tiramisutaart staat ook al voor jullie klaar…

Na de borrel nemen familie en vrienden plaats aan de gedekte tafels in de serre of op het terras. Flessen wijn en karaffen water met limoen en munt staan op tafel. We starten met schalen antipasti en pane e burro op tafel. De kinderen kunnen hun eigen pizza garneren in de keuken. Als hoofdgerecht komen er schalen warme Italiaanse heerlijkheden op tafel, en als afsluiter een proeverij van dolcini (verschillende zoete nagerechten). Als dat geen smullen is…


 

Hierna arriveren de avondgasten voor een groots feest op de Pollepleats. Ook zij worden ontvangen met een feestelijk glas bubbels. De bar is geopend en de voetjes gaan van de vloer, het inhuren van Italiaans entertainment is uiteraard mogelijk. De bediening gaat rond met koude Italiaanse hapjes.

Aan het einde van het feest neemt het bruidspaar toegang tot de luxe suite met dubbele douche, fijne living, balkon met uitzicht op de sterrenhemel en een kingsize tweepersoonsbed… (optioneel)

De volgende ochtend begint met een kopje dulce gusto koffie en een heerlijk ontbijt. Een goed begin van jullie Luna di miele (maand van honing, ofwel wittebroodsperiode) !

Klik hier en neem een tour!